Evakuering Fallskydd

Med Würth evakueringsutbildning ökar du din förståelse och kunskap för användande och tillämpning av fallskyddsutrustning och evakueringsutrustning när olyckan har varit framme och en person ska evakueras. 

Målgrupp

Verksamheter som vill öka sitt säkerhetstänkande genom att hantera sin fallskyddsutrustning och fallen person korrekt när olyckan väl varit framme. Utbildningen vänder sig till all personal på arbetsplatsen. Förkunskap: godkänd på utbildningen Grundläggande Fallskydd, krävs.

Innehåll och arbetsform

Utifrån Arbetsmiljöverkets författningssamling ges en säkerhetsutbildning vilken innehåller föreskrifterna om bland annat arbetsmiljö. Du får teoretisk och praktisk genomgång av evakueringsteknik, vinsch och tripod och dess korrekta användande. Deltagarna tillämpar därefter praktiskt att simulera ett fall och hur en evakuering av fallen person går till. Utbildningen avslutas med en praktisk och skriftlig tentamen. Utbildningen körs på svenska.

Mål

Målet med utbildningen är att deltagaren ska få grundläggande kunskaper om hur en evakuering genomförs korrekt och vad som händer med kroppen i denna situation samt hur den evakuerade personen tas om hand i väntan på att räddningstjänsten anländer till platsen.

Längd: 8 h